Video

Protest tegen sluiting ziekenhuis Tergooi Blaricum

Politiek

REGIO - Tergooi gaat het ziekenhuis in Blaricum op termijn verkopen. In Hilversum wordt een nieuw ziekenhuis gebouwd dat vanaf 2021 de acute zorg overneemt. Dit weten nog maar weinig mensen. Daarom werd er vandaag actie gevoerd door tegenstanders om iedereen de sluitingsplannen duidelijk te maken. 

Met een spandoek en flyers probeerden de actievoerders mensen duidelijk te maken dat er plannen zijn om ziekenhuis Tergooi Blaricum te sluiten. Veel automobilisten reageerden verbaasd en ze zien graag dat het ziekenhuis open blijft. "Met name voor m'n vrouw, maar voor mij is het ook heel belangrijk dat er een ziekenhuis in de buurt is", zo vertelt een automobilist. 

Actievoerder Arno Haye van 50PLUS (Gooise Meren) vindt dat de plannen over de sluiting goed gecommuniceerd moeten worden en dat iedereen er tegenin moet gaan. De partij is namelijk tegen een sluiting. Ze vinden dat het ziekenhuis een dermate belangrijke voorziening, dat die niet verloren mag gaan. Daarnaast is de bereikbaarheid een probleem: "De A1 naar Hilversum staat altijd vast."

En hij is niet de enige die graag ziet dat het ziekenhuis blijft in Blaricum. Inwoners verzetten zich ook tegen de plannen en flyeren mee. "Het is mijn ziekenhuis", zo stelt Sylvia Kwist. Een ander laat weten dat het een prima ziekenhuis is dat ze graag in stand houden. "We willen niet naar een grote zorgfabriek in Hilversum." 

De flyer actie leidde al snel tot opstoppingen, want het is een komen en gaan bij het ziekenhuis. En daar waren de beveiligers van Tergooi niet blij mee. Maar de actievoerders geven niet op. "We moeten met z'n allen barricades opwerpen om dit te voorkomen", aldus Arno Haye. 

Uit de krant