Afbeelding

Goois Natuurreservaat krijgt eigentijds bestuursmodel

Natuur & Milieu

REGIO - Het bestuursmodel van het Goois Natuurreservaat wordt na bijna 85 jaar gemoderniseerd.Uitgangspunt hierbij is het bestuur kleiner en slagvaardiger te maken. Het is een van de speerpunten uit het enige tijd geleden vastgestelde transitieplan om het GNR naar een professioneler niveau te tillen. 

Het algemeen en het dagelijks bestuur worden vervangen door een kleiner bestuur waarin namens de participanten alleen nog portefeuillehouders uit de colleges van B&W of een gedeputeerde zitting nemen. Er komt een onafhankelijk voorzitter en aan het bestuur worden twee externe deskundigen toegevoegd. Deze worden voor 6 jaar benoemd om de continuïteit te waarborgen.

Stemrecht
In het nieuwe bestuur houden de bestuurders namens de participanten volgens de bestaande stemverhoudingen stemrecht. Daarnaast krijgen de onafhankelijke voorzitter en de twee extern deskundigen elk een stem in het nieuwe bestuur.

Om deze modernisering mogelijk te maken worden de statuten aangepast. Over deze wijziging zal het algemeen bestuur op 22 december 2016 besluiten (in wat dan haar laatste vergadering zal zijn). In de tussenliggende periode bespreekt het GNR de voorstellen met de raadscommissies van de deelnemende gemeenten.

Bron: 6FM

Uit de krant