Afbeelding

Foto's gevraagd voor boek over de gemeente

Kunst & cultuur

GOOISE MEREN - Een speciale werkgroep is op zoek naar de 100 mooiste foto's van Gooise Meren. Iedereen die beeldmateriaal beschikbaar wil stellen maakt kans op een plekje in het nieuwe boek. De titel is voorlopig 'Gooise Meren in 100 foto's' en zal in november verschijnen.

Men is op zoek naar foto's die de rijke geschiedenis van Bussum, Naarden, Muiderberg en Muiden in kaart brengen. De sporen die de natuur en mensen in de landschappen hebben achtergelaten. Gebouwen, villa's, (water)wegen en mensen die in Gooise Meren wonen, werken en recreëren zijn ook onderwerpen. Bijvoorbeeld met bijzondere details of juist royale overzichten. Ook recente foto's zijn welkom.

Indien er personen op de foto staan is het nodig dat er toestemming wordt gegeven. De foto's die worden gezocht moeten gemaakt zijn na 2015 en minimaal 1 MB groot zijn. Ook wordt gevraagd om een beschrijving van de foto van ongeveer 100 woorden. Foto's kunnen eenvoudig worden geüpload via de website kijkopmijngooisemeren.nl. De inschrijving is geopend tot 1 juli 2017.

De foto's worden beoordeeld door een jury van de werkgroep Historie Gooise Meren, waarvan de burgemeester van Gooise Meren de voorzitter is. De makers van de foto's die daadwerkelijk in het boek komen, worden benaderd. De foto's zullen ook op Facebook en de websites van Enter Media (uitgever van deze krant) worden gepubliceerd.

Uit de krant