Afbeelding

ICT-sector belangrijke banenmotor regio

B2B

REGIO - De vraag naar ICT-personeel is in Gooi en Vechtstreek neemt weer toe. En fors ook. Volgens het UWV is deze sector met een relatief hoog aandeel van 11% een belangrijke pijler onder de totale werkgelegenheid.

Alles bij elkaar neemt de werkloosheid in deze regio echter minder snel af dan in de rest van Nederland. Het UVW noteerde in Gooi en Vechtstreek in een jaar tijd een daling van met 7,6%. In geheel Nederland zijn 11,5% minder WW-uitkeringen nodig.

Winkels
In januari 2017 nam in onze regio het aantal lopende uitkeringen het sterkst af in de landbouw, detailhandel en het onderwijs. In de horeca nam het aantal WW-uitkeringen in februari het sterkst toe. 

Twee keer zoveel banen 
De forse groei van vacatures voor ICT'ers is volgens het UWV het gevolg van de invoering van nieuwe technologieën en digitalisering in alle bedrijfssectoren. In deze sector zijn er de afgelopen twee jaar ongeveer 1.000 vacatures per jaar. Dat is circa twee keer zoveel als in 2012 en 2013. 

Media Hilversum
Het UWV meldt: "De sector ICT – waaronder de mediasector te Hilversum valt - is in de regio Gooi en Vechtstreek een zeer belangrijke pijler voor de economische groei en werkgelegenheid. De sector heeft in Gooi en Vechtstreek met 11% een veel hoger aandeel in het totaal van de werknemersbanen dan landelijk (3%). In tegenstelling tot eerdere jaren groeit de ICT-sector in Gooi en Vechtstreek weer, echter minder sterk dan in bijvoorbeeld Amsterdam. De behoefte aan ICT'ers is ook op de langere termijn te verwachten."

Uit de krant