Afbeelding

Leegstand afgelopen jaren toegenomen, Bussum grootste boosdoener

Bedrijven

GOOISE MEREN - De leegstand van winkels in Gooise Meren neemt wat toe. Dat concludeert het recente Koopstromenonderzoek over de afgelopen vijf jaar. 

Het afgelopen jaar stonden er door de hele gemeente 50 winkelpanden leeg, vijf jaar eerder waren dat nog 63 winkelpanden. Dat lijkt een vooruitgang, maar dat is het niet. Dat komt omdat er de afgelopen jaren winkelpanden verdwenen. Al met al staan er nu 4.328 vierkante meter aan winkelruimte leeg, het gaat om 13 procent van het totale aantal winkelpanden. Dat aantal lag vijf jaar geleden op 3.856 vierkante meter, dat was toen 11 procent van het totale aantal winkels.

Bussums centrum nog zorgenkindje
Van de winkelgebieden van de gemeente vormt vooral het centrum van Bussum nog een zorgenkindje. Daar stonden het afgelopen jaar 32 winkelpanden leeg. Daarmee neemt het Bussumse centrum dus het grootste deel van de leegstand voor haar rekening. Alleen van het Bussumse centrum staat vijftien procent van het aantal winkelpanden leeg. Al met al kwam alleen daar al voor 472 vierkante meter aan lege winkelruimte bij. 

Uit de krant