Afbeelding
Foto: KLM

Bewoners hebben zorgen over toename lucht- en wegverkeer

Algemeen

GOOISE MEREN - Meer dan honderd bewoners van de gemeente hebben grote zorgen over de toename van het lucht- en wegverkeer boven en rond de gemeente Gooise Meren. Dat laten ze de gemeenteraad weten. De bewoners vormen samen de Klankbordgroep Schiphol/A1 Gooise Meren. Volgens hen moet de gemeente veel meer aandacht besteden aan de klachten. 

Het aantal vliegtuigen dat over de gemeente komt en het aantal auto's op de snelweg neemt volgens de bezorgde bewoners met rasse schreden toe. En dat heeft gevolgen voor de gezondheid, veiligheid, leefbaarheid en leefomgeving, zo menen ze. De toename van het lucht- en wegverkeer zorgt onder meer voor meer geluidsoverlast en de toename van fijnstof. 

Gemeente moet meer opkomen voor de zorgen van de burgers
De klankbordgroep hoopt dat de gemeente meer opkomt voor de zorgen van haar burgers omtrent het verkeer en roept de gemeente op de zorgen van de bewoners over te brengen in de verschillende overleggen waarin Gooise Meren vertegenwoordigd is, zoals de Omgevingsraad Schiphol. Er moet dan meer bekend worden wat er aan de zorgen gedaan kan worden, maar de gemeente kan dan ook meer betrokken worden bij eventuele veranderingen in de toekomst. 

De gemeenteraad moet nog op het verzoek van de klankbordgroep reageren. 

Uit de krant