Afbeelding
Foto: Bob Awick

Programma 4 mei-herdenking Naarden

Mensen

NAARDEN - “Op 4 mei herdenken wij de oorlogsslachtoffers. Wij herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten.” Dat laat de Stichting Nationale Gedenkdagen Naarden weten.

Er zijn meerdere herdenkingen. Te beginnen op vrijdag 3 mei (17.00 tot 17.20 uur) op de Joodse begraafplaats aan de Amersfoortsestraatweg. “In verband met de sjabbat wordt de herdenkingsbijeenkomst op de Joodse begraafplaats op vrijdag gehouden”, licht de organisatie toe. 

Op zaterdag 4 mei begint de herdenking bij het Verzetsmonument aan de Thierensweg (hoek Godelindeweg) om 18.30 uur. In de Grote Kerk duurt het programma van 19.00 tot 19.40 uur. Er zijn toespraken door een gastspreker en een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren. De muziek wordt verzorgd door de accordeonist Elianne van Ee en Wybe Kooymans op orgel.

Om 19.45 uur start de stille tocht van de Grote Kerk naar het Verzetsmonument aan de Burgemeester van Wettumweg, waar om 19.59 uur het Taptoesignaal te horen is. Om 20.00 uur is iedereen twee minuten stil. Daarna klinkt The Last Post en wordt het Wilhelmus gezongen. Vervolgens vindt het leggen van kransen plaats. Tot slot vertoont Filmhuis Bussum aan de Brediusweg 1 om 21.00 uur ‘Film na de Dam’: Verdwenen Stad.

Uit de krant